Wednesday, September 16, 2009

Bebas! Allahu Akbar!!

Bismillahir rahmani rahim

Alhamdulillah kita sekeluarga panjatkan kesyukuran dan kegembiraan yang tak terhingga buat Cikgu Laila sekeluarga atas pembebasan suaminya dari tahanan tak sah bermotif politik dan berniat jahat: ISA yang ZALIM LAGI KEJAM, sejak tahun 2002.

boleh baca di sini mengenai cikgu Laila: lailagmi.blogspot.com/

Tahniah cikgu! Awah turut merasakan kegembiraan yang tak terhingga. inilah hasil usaha perjuangan cikgu selama ni menuntut pembebasan suami. dan lebih special lagi, pada bulan ramadhan yang penuh barakah ini, dan lebih special lagi 10 terakhir ramadhan ini. Fuhh!! Bertuah cikgu, minta Allah bebaskan abah Suhaib, Allah bagi, plus at the best time ever..

Merasai kegembiraan mendengar berita gembira ini mengingatkan aku perasaan yang sama dialami pada hari Ayah dibebaskan 3 Jun 2006 (betul eh? ;p) perasaan bercampur baur, takut, sedih, gembira, berdebar takyah cakap lah!. takut kalau2 disambung lagi tahanan selama 2 tahun itu.. (cikgu Laila dah alami pembaharuan tahanan 2 tahunan sebanyak 3 kali!!menjadikan temph tahanan suaminya 7 tahun!)

Teringat lagi, sehari sebelum keputusan ayah dibebaskan, aku ketakutan dan tak mampu nak menunggu hari esoknya, rasa macam nak tidur aje dan taknak bangun sampai esoknya! debaran yang unbearable.. terlalu tak boleh ku bayangkan macam mana kalau disambung penahanan ayah lagi 2 tahun....terlalu banyak seksa dan perit, rindu yang tak terkata pada ayah. dan sudah terlalu banyak air mata yang mengalir tiap2 malam sebelum tidur rindukan ayah... terlalu kerap terngiang2 suara ayah membaca Al Quran di ruang tamu atas, setiap malam sebelum ayah tidur. semuanya dah tak boleh ku bayangkan lagi kalau berterusan lagi 2 tahun..

ISA...terlalu banyak kekejamannya jika dibiarkan terus dan tidak dimansuhkan..
ISA...saban hari makin bertambah kekejamannya
ISA perlu dihapuskan segera.
Perjuangan menghapuskan ISA mesti diteruskan!

No comments: