Tuesday, January 27, 2009

terkini Hanin..

الحمد لله ثم الحمد لله

Hanin dah pun melepasi usia setahun sebulan, perkembangannya pun makin nmpak ketara dr segi fizikal, mental dan emosi. especially dr segi emosi...hanin dah pandai merajuk..sweet dan menguji! membuatkan mama tergerak untuk buat sikit bacaan dr internet berkaitan development yg special ni!

sejak tiga empat hari ni, hanin mula menghempaskan badannya (secara perlahan2..nasib baik..) ke lantai, kemudian bergolek dan berpusing satu dua pusingan, akhir skali meraung. kadang2 lentik2 badan. yg paling comel, aksi dia merajuk ketika dia nk bermain tapi mama nak tidur, dia terpukul muka mama, mama pun spontaneously terherdik dia sebab terkejut dr tidur, dia terus masam muke semasam-masamnya! pastu cakar tilam..miowww!! mcm kucing!

ini sikit petikan dr parents.com

In order for your sweet little Hanin to become her own individual person, she must separate from or rebel against you, and the easiest way for her to do so at this age is to reject your requests, demands, and limits. While this sudden change in attitude may test Mama's patience

As your adoreable Hanin matures in the months ahead, her behavior will become more cooperative, and she will begin to express her individuality in more creative and positive ways.

sweileh, bayt al mawaddah (uwais amzar)
tulis dan loceng anakku sedang berbunyi...

1 comment:

Uwais Amzar's Family said...

oo..ni kira tag utk ummi tulis lak about uwais lah ye.. ok..ok.. jap ye... alah lbh kurang je depa ni..cuma uwais ni agak lasak lah dan lbh mncabar..hihii...