Friday, May 29, 2009

Family Day PPMA 2009

Bismillah,

entry bergambar sahaja berkenaan Family Day PPMA, 22 mei 2009 di hutan simpan Dibben, Jerash.

tapi gambar tak ikut turutan. laporan aktiviti program blh klik




abi, pengarah program meng'handle' hampir kesemua aktiviti..ni game draw and guess




pokok pilihan, umi, mama, uda dan kak adibah, tak termasuk: acik ara


game makan, cari dan susun: cepat makan, cepat menang, tu yang sumbat penuh2 mulut tu!



antara aksi ahli cuba menggambarkan kata ganda yang perlu diteka ahlinya, cth: gegak gempita. ada idea??!




jari jemari? tangan temangan??haha...ada ke?



tekun dan sabar menunggu bila si kawan ni dapat lukis benda yang boleh difahami




ustaz Syed dan ustaz Yusrizal, tekun dan serius bertempur dalam Iron Chef Amman...


gigih gagah





sous chef akhawat..pantas dan tangkas, wanita gemilang!!



'kan ana dah pesan kat anta bawak chopping board extra..haa tengok kan sempit ni...'


'ok tuan puan, lepaih perabih tumih nih, kita campok cili ni bulak-bulak! baru ada umpph'



hiburan sambilan, seruling asli, seruling orang asli arab..hehe





ketua chef akhawat, berentap!! hehe


penemuan jenayah Iron chef, kantoi..nama dirahsiakan...ngeh3~


kerja sama, ketawa sama, termenung sama



semua dah settle ni, tinggal tunggu siap masak je..



bahagi2, sorang buang kulit, sorang potong2, sorang kikis2 ke ape tu...ops! ops! jgn jatuh ke tanah plak!


cameraman nak jugak kan ade gmbar sendiri..gilir2 je pun jadi cameraman.


nazirah, munsief dan kak ina...pasukan berbaju biru..hehe


hanin rilek dan santai berbaring2 atas tikar...




game isi air dalam botol, ustaz najib: 'bila pulak member aku nak sampai nih...'



strategik sungguh kumpulan ni, pilih tangan yang paling besar. paling banyak air dapat!




mama and ummi, dua penyayang Hanin dan Uwais


ladies with apricot..sembang apricot!










hanin and mama



gambar atas: beratur giliran minum, qod alima kullu unasim mashrabahum..hihi

gambar bawah: antara yang sempat bergambar selepas berjemaah maghrib di masjid Burma


uda, mama and hanin...



hanin yang dari awal program sibuk mencuba kasut orang besar, akhirnya kasut uda menjadi pilihan kegemarannya...pakai pun sampai terbalik, takut uda kejar!


uwais: hanin cuba teka uwais tulis ape ni??

hanin: kak yaya, cuba bisik kat hanin ape jawapan die...


team syawayyah...aiwaahh!!

hasil masakan: usaha+ peluh keringat bertempur= makan tengah hari kita..hehe



haa mai sini mai sini tolong kipas..cepat skit masak ni..ni boleh jadi game lumba2 kipas ni...






menggunakan kemudahan alam semulajadi...ringan sikit kerja penganjur program..hehe








game teka silang kata.." cepat2 semua tunjuk jari kat kertas ni, kot2 dapat markah kerjasama lebih ke?!!'



game lontar belon, teka siapa yang baling, siapa yang sambut...hehe kacang je.




termengah2 dan semput akhawat berkejar2 mengisi air dalam botol, alhamdulillah berbaloi dengan kemenangan dengan beza kumpulan air yang sangat banyak berbanding kumpulan lain...hehe



'najib, anta jangan sia2kan usaha ana ni!! tadah elok2!'



habis, selesai, laporan paling lambat dan basi! haha..tergantung pulak tu..


2 comments:

BAYT AMZAR said...

kih..kih..kih.. hehehehe.. umi tak tahu nak ckp apa.. klakarlah.. walaupun mama kata 'basi' tp still best! sbb msh terasa kenangan manis tu.. :)

aira syahirah said...

salam...
nice memory for those yg g family day nie..
hik hik...
natural face n expresion..^_^
barakallahu filk.. :)