Wednesday, February 18, 2009

waktu2 Hanin bersama abi.


Setelah agak beberapa lama abi kesibukan dengan university dan kerja, kini ada lah sikit masa abi luangkan masa bermain dan bermanja dengan Hanin. Hanin pun kadang2 nampak merasai ketiadaan abi kat rumah.

Pernah sekali, abi call mama. Kalau abi call mama, akan ada bunyi abi memanggil mama, 'sayang...' sebelum ring tone. Hanin bila terdengar terus jerit panggil abi! abi! Bila selesai mama bercakap dengan abi, dia menangis sambil sebut abi...abi..




Tak lama lepas tu, ada orang picit loceng rumah pulak. Mama tak bukak sebab biasanya orang cuci tangga, lelaki. Hanin menangis2 sambil jerit abi...abi pandang ke pintu. Kesian..anak dahagakan belaian bapa..hehe..

Sekarang abi dah agak lapang fikiran dan rehat badan, dia dapat tumpukan perhatian pada Hanin. Seronok Hanin tak terkata, ketawa ceria, senyum lebar nampak gigi rabbit dia.




Sekadar kenangan untuk Hanin bila dah besar nanti saat2 Hanin kecil bermanja dengan abi.

2 comments:

Uwais Amzar's Family said...

wah..wah..wah... sukernyer dia hanin ni... take ur time to be closer with ur abi... hiii..next week dah kena duk dengan ummi lak..kih3x... maka bermulalah hari2 yg busy mama abi hanin..:p

ahl mujahideen wa syuhadaa' said...

insyAllah we'll be much more closer as we get much more busier..