Saturday, April 4, 2009

sukanya makan..mama pun suka

salaam Hanin,

tempoh hari Hanin ditimpa sakit kan, masa Hanin sakit, seingat mama hampir seminggu lebih Hanin tak makan betul2. makan sikit sangat, boleh kata tak makan.
Alhamdulillah baru lepas 3 ke 4 hari Hanin dah pulih sepenuhnya, batuk tak ada langsung, selera makan Hanin meningkat sekali! Sehinggakan mama rasa seolah2 dah lama tak tengok Hanin makan seselera ini.

makan jagung rebus dgn butter

donut bom di program lancar kempen selawat


smpaikan 'baby' dia pun disuapnya....

ha, sejak Hanin sembuh ni pun, Hanin makin banyak 'vocab'.... macam2 yang Hanin cakap sampai mama abi pun tak faham. Sampaikan Hanin cakap tu mulut Hanin senget2, kejap muncung kejap flat, apa ye Hanin cakap?! hihihi..

Hanin pun dah boleh gunakan isyarat makan yang mama ajar kan? macam suap nasi dalam mulut sambil buat bunyi 'mam mam mam'.. Bila Hanin buat depan Uda, macam nak pengsan Uda tengok Hanin comel...hihi

Kelmarin, ketika abi tiada di rumah, mama suapkan Hanin nasi dengan lauk paprik yang abi masak..(emmm sedap sangat abi masak, Hanin suka, mama lagi suka..). banyak juga la Hanin makan, bila Hanin dah kenyang, mama cuba juga suapkan lagi (sebab mama tak tau Hanin dah kenyang) Hanin cakap 'dannyakk..' iaitu taknak. haa!! betul ke Hanin cakap taknak! aduh aduh comel bangat..

Umi uwais pun turut melaporkan 'kebanyakan' Hanin makan sampai berak pun...hemmphh..!! Thank you umi atas pengorbanan: membasuh, membungkus, menghidu dan lain2 hehehe..


7 comments:

Chanana said...

sukanya tengok hanin makan..he..cumeiii la..

Uwais Amzar's Family said...

exactly..!! hanin abi uwais kata dh tembam..dh kuat mkn..dr pg sampi ptg umi jaga... haha.. sampi uwais pn terkedu! hehee..

suweileh family said...

kalau hanin nak makanan lagi, mai makan umah cik ina, makan bubur nasi munsief...best...ada ada daging kambing dalam bubur tu.

Makan banyak2 Hanin...

ummuabdullahsyaakir said...

hehe comelnya Hanin makn..cepat besar nih:)

:: khairi :: said...

So far apa yang anda tahu tentang pemilik blog yang tag anda?
Hanin comel!!

silap jwb...patutnye jwb camni...hanin da besar,makin cute (^^)he3~nak..nak..nak..(trademark hanin)ha3~

Uwais Amzar's Family said...

hai mr pres.. puji lebih2 tu ada apa2 ke.. ngeh3x.. ;)

:: khairi :: said...

xde pape la k.ayu.hanin mengingatkan sy tntg ank buah kat mesia..ho3~(-_-)->muke penuh kerisauan tkt kantoi..ha3~